31/10 2008 - Varför en ny blogg?

Ja, jag har fått frågan varför en ny blogg? Varför en trädgårdsblogg?

Det finns många olika anledningar till att jag väljer att starta en trädgårdsblogg, här är några:

  • Jag älskar vår trädgård. Jag älskar att vara i den, jag hittar alltid någonting att göra när jag är ute, det är en meditation för mig och ger mig ett stort psykiskt välbefinnande. Det är häftigt att se saker växa upp, planera för dem och se hur de växer och utvecklas.
  • Jag hyser en stor glädje över att lära mig saker om de växter som finns, vad de heter, helst på latin också, om de är sällsynta, om de är läkeväxter och sånt. Därför så kommer det bli en helt egen kategori där jag försöker beskriva de växter vi har i trädgården och ge fakta om dem, mest för att jag själv skall lära mig.
  • Genom att blogga om trädgården blir det ett utmärkt sätt att föra dagbok över hur trädgården utvecklas.
  • Bloggen i sig är terapi för mig, vilket är viktigt. Det skall man inte glömma.
  • Bloggen blir ett bra sätt för mig att dokumentera drömmar och tankar, det är så lätt att glömma, men det är ju nu under den mörka kalla årstiden som tankarna och drömmarna kommer om hur man kan göra till våren.
Det var väl fyra anledningar, men det finns fler.

Kort och gott är väl bloggen en hyllning till trädgården, som jag känner att jag inte kan leva utan. Jag tror att facinationen över trädgården grundar sig i någonting mycket primitivt, en utritdsmänniska i oss som är van att leva i naturen, med naturen och se saker växa. Vi saknar det i våra liv idag, vissa kan hantera det, andra, som jag, kan inte det, utan blir galna om de inte får den biten.

Jag skulle bli galen utan trädgården.

Kommentarer och tankar om inlägget:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: