statusläge rosa hörnet

I våras/somras bestämde jag mig för att skapa ett rosa hörn i trädgården. Eftersom vi har en stor platt gräsmatta behöver den livas upp.
I skogsdungen mot vägen hittade jag växter, löjtnantshjärta och så en växt som jag inte vet vad den heter. Löjtnantshjärtat plockade jag in i våras, men den andra växten har jag inte plockat in ännu, men till våren så gräver jag upp den och tar in den också. Borstnejlikor fanns det också i skogen, de åkte också in på tomten igen.

Rosa hörnet är grundlagt utifrån en rosa luktpion som är helt underbar. Den flyttar man inte, så alltså fick rabatten byggas utifrån denna.

Så här såg början till rabatten ut i augusti i år:Ännu så länge så är inte allt gräs borttaget, men på bilden har jag sått mer borstnejlikor under växtduken. Längst till vänster finns löjtnantshjärtana, sedan finns det en mycket späd västkustros, en rosa hortensia och sedan är det luktpionen.

Det har tillkommit en del växter. Idag, den 22 december ser det ut såhär:Det är roligt att se att alla tre rosor har ögon, det glädjer mig mycket, speciellt att västkustrosen har det, eftersom jag flyttade in den i somras/höstas. Vi får se hur den blir till sommaren 2009, det ser i alla fall ut som att det kommer bli nåt med den, även om den kanske inte blir så stor första säsongen.

Kommentarer och tankar om inlägget:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: